Sök

Webbinarier och kurser

Framgångsrikt upphandlingsarbete börjar med kunskap. Vi hjälper dig med utbildning och stöd inom upphandling av konst och kultur.

→ Se aktuella datum för webbinarium och kurser

→ Bläddra i vår kurskatalog (pdf)

Webbinarier

I vårt kalendarium lägger vi ut aktuella webbinarier. Vi kan handla om vad upphandling innebär och vilka riktlinjer som gäller. Men vi erbjuder även tillfällen som handlar om upphandling och hållbarhet.

Frågeakuten

Sitter du med dilemman som du behöver bolla med någon? Vi hjälper dig som ska planera konstprojekt eller delta med anbud i utlysningar. Vi kan också anlitas som bollplank och stöd i ansökningsprocess eller planering och beställning av kulturprojekt. Boka in konsultation med oss.

Skräddarsytt

Med våra skräddarsydda kurser eller processtöd anpassar vi innehållet efter de frågeställningar som är särskilt aktuella hos er. Bygg en gemensam grund genom våra bokningsbara kurser, t.ex. baskurs i offentlig upphandling – en kurs om vad upphandlingar är och vad man behöver tänka på för förstå regelverket.

Inspireras av andra

Ibland är det svårt att veta vad man behöver därför har vi samlat några av de frågeställningar vi mött och hur vi löst det med kunden.

  1. Utmaning: Vi missförstår varandra eller saknar en samsyn. Vi har olika kunskapsnivåer och ibland krockande perspektiv.
   Förslag: En föreläsning om grunderna till upphandling. Då säkerställer ni att alla har en förståelse för begreppen och grundläggande kunskap. Det är också ett tillfälle att lyfta olika perspektiv. Föreläsningen kan anpassas efter er situation.

  2. Utmaning: Våra olika styrdokument är föråldrade. Våra gemensamma dokument spretar åt olika håll och känns allmänt daterade.
   Förslag: Vi hjälper er att se över regler och policys och arbeta fram en praktisk rutin som underlättar.

  3. Utmaning: Vi vill ställa hållbarhetskrav i upphandlingen men får höra att det inte går. Eller vi möts av en politisk önskan att köpa lokalt.
   Förslag: Vi analyserar er situation och arbetar tillsammans fram er väg. Ni behöver förstå vad ni kan och får göra. Men också hur ni argumenterar för det.

  4. Utmaning: Vi vill utveckla vårt avtalsarbete. Avtalsarbetet slukat tid och underlagen bara sväller.
   Förslag: Vi utvecklar bättre avtalsmallar ihop med er och ser över era rutiner så att de avtal ni gör ska bli enklare och kräva mindre administration och dessutom vara mer begripliga.
Bokning & kontakt

Kontakta oss på info@upphandlingsbryggan.com

Prenumerera på vårt nyhetsbrev!

Kalendarium (boka via epost - se ovan)

maj 2024
maj 31
31 maj 09:00 - 10:00

Vi berättar om insamlad statistik och vad det vanligaste skissarvodet är, det högsta antalet intresseanmälningar och andra spännande fakta.